Назад

Талонът с 10 билета в София вече може да се ползва от повече пътници

11.07.2019 г., стр.5

Йоана Петрова

Талонът с 10 билета за столичния градски транспорт вече може да се споделя от повече пътници. Това потвърдиха вчера от Столичната община след публикации в "Дневник" и "Офнюз". Оказа се, че от миналата година в наредбата за реда и условията за пътуване в обществения градски транспорт в София е отпаднало изискването билетите от талона да се показват задължително с последния десети билет.

"Гражданите могат да пътуват с карта от 10 билета, без да показват талон №10. Могат и двама души заедно да пътуват с билети от тази карта, като перфорират два билета", обяснява Христиан Петров, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност на Столичната община. Цената на комплект от 10 билета е 12 лева, като така билетчето излиза по 1.20 лв. вместо на редовната цена за единичен билет от 1.60 лв.

От 5 април миналата година общината смята за нередовни три вида превозни документи - персонализиран документ, издаден на лице, различно от ползвателя; подправен превозен документ; персонализиран превозен документ, непридружен от документ за самоличност. Дотогава за нередовен се смяташе и билет от талон, непридружен от билет №10.