Назад

Столична община дава до 2500 лева за проекти на свободни арторганизации

08.06.2020 г., с. 24

 

Столична община дава до 2500 лева за проекти на свободни арторганизации

 

Инициативата „Солидарност в културата“ на Столичната община продължава, защото подкрепата за хората на изкуството е безспорен приоритет за града. Общински съветници внасят доклад за осигуряване на допълнително финансиране към организациите от независимата сцена, активно ангажирани в културния живот. Това съобщи Малина Едрева, председател на комисията по образование и култура в СОС.

„Това са организации, работещи в художествената и културната сфера, които са юридически лица, но не получават държавна или общинска субсидия. финансирането на тяхната дейност през инициативата „Солидарност“ има една цел - да запазят и доразвият дейността си в условията на пандемия и последиците от нея. Тази подкрепа е за тези, които работят в областта на музиката, сценичните изкуства, визуалните изкуства, литературата и други“, поясни Едрева пред Stolica.bg.

Своите идейни проекти тези творчески организации трябва да представят дигитално и могат да ги реализират или онлайн, или пред публика при спазването на необходимите санитарни разпоредби. Срокът за реализация е в периода 15 юли - 30 септември 2020 г. финансирането е до 2500 лв. на проект.