Назад

Споделете музиката в двореца "Врана" със Софийската филхармония

24.06.2019 г., стр. 18

На 7 юли от 20.00 ч. Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор предлагат гала с откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе.

Истинско съзвездие от талантливи творци ще участва в летните концерти на Софийската филхармония и Столичната община, обединени с мотото "Споделете музиката в двореца Врана".За поредна година Националната филхармония закрива сезона си сред красивата природата в парка пред двореца. И тази година концертите са съобразени с вкуса на публиката и има за всекиго по нещо -оперна гала, симфоничен и камерен концерт и детска програма.

В концерта ще вземат участие и солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас.

Специално участие имат и лауреатите в националния конкурс за млади оперни певци "Гена Димитрова" сопраното Пламена Гиргинова и тенорът Михаил Михайлов. Вокалните шедьоври от оперите "Кармен", Трубадур", "Риголето", "Травиата", "Набуко" и "Бохеми" ще прозвучат под диригентската палка на Хирофуми Иошида.

Изтънчена селекция от камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола ще поднесат професионалистите от струнен квартет "Филхармоника" на 8 юли от 20.00 ч..

9 юли е запазен за най-малките почитатели на програмата ни "Фортисимо фамилия". Те ще се запознаят с най-мистериозния инструмент - човешкия глас. Историите ще разказват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин е специална изненада за последната вечер - 10 юли, от 20.00 ч.