Назад

Sofia Summer Fest от днес до края на септември

20.08.2020 г., с. 20

 

Sofia Summer Fest от днес до края на септември

Музика, кино и театър на открито в София

Освен културна програма, фестивалът ще предложи на посетителите разнообразна храна и над 50 вида бира

 

Летният фестивал Sofia Summer Fest ще предложи на посетителите музика, кино и театър под открито небе от днес до края на септември.

Началото тази вечер е с участие на култовия DJ Ради от Metropolis, филмът за легендарния футболист Пеле и музикалното участие на Неделяна Христова и Лазар Кисьов. Мястото е Южен парк II зад музея „Земята и хората".

Освен силната културна програма, фестивалът ще предложи на посетителите разнообразна храна и над 50 вида бира.

„Още веднъж искаме да се извиним на всички за забавянето, но вече сме готови да предложим на София летния фестивал, който града ни отдавна чака и заслужава. Предстои месец и половина спектакли, кино и музика на открито", споделя Борислав Чучков, един от създателите на фестивала.

На 22-и август, събота, зрителите ще могат да се забавляват с класиката от Сърбия „Когато порасна, ще стана Кенгуру", която ще бъде показана от 20:00 часа. Преди това от 16:00 за доброто настроение ще се грижи DJ Ради.

На 23-и август, неделя, стартира програмата за най-малките с представлението „Макс и Мориц" на театър Възраждане, от 11:00 часа. От 20:00 часа ще забият SEVI, които се нареждат сред най-успешните рок групи в България през последните 10 години.

На 24-и август ще бъде показан филмът „Маймуна" на режисьора Димитър Коцев - Шошо, с участието на Радина Боршош, Юлиан Вергов, Ана Пападопулу и др. Лентата се излъчва в рамките на инициативата „Кино за равнопоставеност" и след него ще има дискусия.

На 25-и август от 20:00 часа почитателите на Иво Димчев ще могат да се насладят на концерт-пърформанс. Димчев е популярен със своята пъстра смес от танц, театър, музика и фотография.

Сред акцентите от програмата в следващите дни е представянето на хитовата постановка „Приятно ми е, Ива" на 8 септември и „Горката Франция"на 15 септември.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и община Триадица, както и благодарение на Първа инвестиционна банка. Фикосота и Български спортен тотализатор. Всичко на територията на фестивала ще се случва съобразно мерките, правилата и ограниченията наложени от COVID-19, обещават организаторите.