Назад

София се превръща в любима дестинация на младите туристи

19.03.2019 г., стр. 9

„Разбира се, това, че градът е интересен с историята си, културата си и традициите си е най-важната причина те да предприемат пътуване до българската столица, но удобните и евтини самолетни билети са на второ място по важност,,, уточняват от инициативата.

Запитани за това кои са конкурентните предимства на града, чуждестранните посетители отговарят най-вече, че: „Хората са добронамерени,,, „Има много зелени площи и паркове"„Евтино e”, “Храната е вкусна”, а българите добавят и “добрия градски транспорт” - мнение, което не е споделено от чужденците. Областите, в които София изостава според туристическото мнение, са свързани с чистотата, поддръжката на сградите, пешеходната настилка и информацията за забележителности.

Проучването сочи, че туристическият бранш познава добре мненията на туристите в столицата и сигнализира за подобни впечатления. Докладът прави основния извод, че разнообразието и предлагането на услуги е голямо, но качеството на услугите и информацията за тях могат да бъдат подобрени.

Мнозинството чужденци обаче заявяват, че категорично ще препоръчат София като туристическа дестинация на близки и приятели.