Назад

Пускат ремонтираната ул. „Николай Коперник“ до кран на месеца


04.11.2020 г., с. 9

 

РЕКОНСТРУКЦИЯТА ЗАПОЧНА В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ

Пускат ремонтираната ул. „Николай Коперник“ до кран на месеца

 

Първият етап от ремонта на ул. „Николай Коперник“ в столичния район „Слатина“, ще бъде готов до края на ноември. Става въпрос за участъка между булевардите „Цариградско шосе“ и „Шипченски проход“. Това стана ясно при инспекция на обекта на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова припомни, че реконструкцията е започнала в края на септември, след като са изчакали да приключат другите ремонти в града, за да не се блокира движението в столицата. Течове на водопровода също са станали причини за изместване на графика. „В момента продължава работата по пътната част, тротоарите, смяната на осветлението. До края на ноември ще приключи този етап от ремонта, които е половин километър, а целият обект е разделен на три етапа. За следващата година ще заложим следващия етап“, обясни кметът. Първият етап от реконструкцията на „Николай Коперник“ струва 1 млн. лв.

Относно другите обекти в инвестиционната програма на общината за 2020 г. Фандъкова коментира, че е пуснато движението по тях, но продължава работата по тротоарите на бул. „България“, както и довършителните дейности по малък участък от „Монтевидео“. „Като цяло сме на финала на строителния сезон за тази година“, обобщи градоначалникът.

За ремонта на следващия етап от булеварда между „Шипченски проход“ и „Гео Милев“ общината обмисля пред детската градина в участъка да бъде направена зона, в която от 7 до 19 часа да е позволено спирането, а да се паркира само нощно време.