Назад

Проект на стойност 1 050 703 лв.

22.04.2021 г., с.7

Проект на стойност 1 050 703 лв.

Основни булеварди с ново осветление

Собственото финансиране е 293 298 лв.

 

“Цариградско”, “Ситняково” и “Г. М. Димитров” с енергоспестяващи лампи

 

Осветлението по основни пътни артерии в София ще бъде обновено с енергоспестяващи осветителни тела, съобщиха от Столичната община. Ще се работи на бул. “Цариградско шосе”, бул. “Г. М. Димитров”, “Симеоновско шосе”, алея “Яворов”, бул. “Ситняково”, бул. “Данаил Николаев”, бул. “Сливница”, бул. “Ботевградско шосе” и Южната дъга - от кръгово “Арена - Младост” до бул. “Цар Борис III”.

Обновяването на осветлението ще доведе както до намаляване на консумацията на енергия, така и постигане на осветеност на пътните платна и тротоарите, уточняват от градската управа и допълват, че това е част от усилията на екипа на кмета Фандъкова за осигуряване на по-добра среда в града.

Дейностите ще се реализират с европейски средства и средства на Столичната община по проект “Рехабилитация и модернизация на система за външно изкуствено осветление на Столичната община”.

Общата стойност му стойност е 1 050 703 лв., от които 757 405 лв. е безвъзмездната подкрепа по европейска програма “Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност” и 293 298 лв. са собствено финансиране.

На предстоящото си заседание днес Столичният общински съвет ще гласува предложение на зам.-кметът Кристиан Кръстев за издаване на запис на заповед в полза на Министерството на енергетиката, така че да се обезпечи авансовото плащане по договора за безвъзмездна финансова помощ.