Назад

През седмицата в общинските ДКЦ-та има „зелени коридори"


07.06.2021 г., с. 9

 

Ударно се ваксинираме в парковете

Столичани вземат на място сертификат с еднодозовата Janssen

Дежурни екипи от общинските болници

 

Близо 1000 столичани се ваксинираха в мобилните пунктове в парковете и този уикенд, съобщиха от Столична община. Само в събота техният брой достигна 414 души.

Освен в Борисовата градина и Южен парк, ваксини се поставяха и в Северен парк на входа откъм ул. “Бели Дунав“ в ж.к. “Надежда“ 4. Продължава ваксинирането и в мобилния пункт в кв. „Красна поляна“, паркингът на Т-Маркет на бул. „Възкресение“. На всички пунктове работят медицински екипи от общинските болници и ДКЦ-а и от дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Пунктовете ни разполагат с предлаганите в страната ваксини, като след ваксинация с еднодозовата на Janssen, гражданите могат да вземат веднага своя сертификат.

От Столична община съобщиха, че хората, които избират да се предпазят с двудозова ваксина, получават на място информация и за следващото ваксиниране.

Работното време на пунктовете е от 9:00 до 16:00 часа през почивните дни. За да не се образуват опашки, където е необходимо ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11.

През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има „зелени коридори“. Имунизацията там става след предварително записване, припомниха от администрацията на столичния кмет Йорданка Фандъкова.