Назад

Предстои анализ на ситуацията в различни зони

13.11.2020 г., с. 9

 

ПРЕДСТОИ АНАЛИЗ ЗА СИТУАЦИЯТА В РАЗЛИЧНИТЕ ЗОНИ

Калоян Паргов настоя за повече дезинфекция в София

 

Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на столицата. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на заседанието на Столичния общински съвет.

„От гледна точка на ДКЦ материалната обезпеченост е много важна. Доколкото разбрах, има такива осигурени средства от държавата, не знам по линия на Общината дали също има. Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на града. Ограничаването на социалните контакти не е гаранция, че няма да заболееш от C0VID. Трябва да се направи анализ на ситуацията в момента на различни сектори в града от икономическа гледа точка“, коментира Паргов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се съгласи с изказването на Калоян Паргов. „Наистина това е начинът, в тази ситуация трябва да сме обединени. Благодаря на лекарите от Комисията по здравеопазването, които се включиха активно в заседанията на медицинския съвет. Много е важен този принос. Продължава работата по хигиена и дезинфекция. Тя не е спирала от пролетта и е навсякъде. 40% е заетостта от капацитета на метрото, което ще предизвика и нови проблеми с финансирането на градския транспорт. Съгласна съм и за икономическия мониторинг на столицата“, каза още тя.