Назад

Отмениха синята зона

17.03.2020 г., с. 7

ЕЛЕНА АНАСТАСОВА

БОЖИДАР СЪБЕВ

София, Варна и Бургас отмениха зоните за платено паркиране от днес до 29 март.

„За да осигурим условия за по-голяма социална дистанция като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса днес предложих и оперативният щаб на София прие следните решения: отменям временно почасово платено паркиране в „синя" и „зелена" зона. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред ще направим допълнителни промени", съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. На всички метро-станции е въведена организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

Кметът на Бургас Димитър Николов също разпореди временно затваряне на „синята зона" до 29 март. „Заради многобройните запитвания ще обявим банкова сметка за дарения. Имаме запитвания от фирми, които желаят да помогнат в такъв критичен момент на хората в града", съобщи още той. По-рано вчера и във Варна обявиха, че спират синята зона.

В Хасково също беше отменена „синята зона", а автобусите и тролеите се движат по-рядко заради намалелия поток от пътници. Лекарства и хранителни продукти от първа необходимост ще бъдат доставяни на самотно живеещи, труд-ноподвижни и болни хора, съобщиха от общината.