Назад

Общинските трупи с рекламни клипове преди спирките

07.10.2020 г., с. 11

 

Канят на театър от тролея

10 лв. за Маравиля като министерша, билетите най-скъпи за Владо Пенев по кюлоти

 

Лео Богдановски

Покани за театър получават пътниците в столичния градски транспорт на спирките непосредствено преди сградите на общинските трупи, научи „Телеграф“.

Гласови рекламни съобщения звучат в тролея и трамвая, преди превозното средство да спре. В тях обещават атрактивни постановки на достъпни цени и удобен транспорт за отиване и прибиране. „Телеграф“ провери какво най-интересно може да се види в трите общински театъра до края на месеца.

„Възраждане“

„Портокалова кожа“ ще играят Виттория Николова, Боян Младенов, Йордан Ръсин, Лили Шомова, Надя Керанова на сцената на „Възраждане“ в петък и събота, 9 и 10 октомври. Спектакълът на Петър Денчев се вглежда в илюзиите, които консуматорското общество поддържа. За първото представление има 15 билета, а за второто свободните са 19, а цените са твърди -18 лв. 17 от най-малките могат да се насладят на „Червената шапчица“ в събота, а 23 в неделя на „Синбад и съкровището на седемте кралства“, цените са по 6 лв. По 18 и 20 лв. вървят талоните за вход за трилъра „Човек от земята“ с Ивайло Драгиев, Роберт Янакиев, Георги Златарев, Ивет Радулова, Мариана Жикич , Христо Ботев Станчев, Костадинка Аратлъкова, Свежен Младенов, както и за комедията „Ало, ало“ - за 16 октомври всичко е продадено, а за 25-и има само 20 билета.

„София“

Цените на билетите за възрастни в театър „София“ са от 10, 12, 14, 16 и 20 лв., за ученици, студенти и пенсионери - по 7 лв., а за представленията за деца - 6 лв. дете и 11 лв. родител. Резервации по телефона не се приемат, а периодично трупата пуска ваучери за определени дати през сайтовете за групово пазаруване. Още тази вечер, 7 октомври, може да се насладим на Лилия Маравиля като „Госпожа Министершата“ - един от най-гледаните спектакли на трупата. Първите и последните редове са по 10 лв., а по средата -14-15 лв. Последната премиера младежката комедия „Кашонът“ с Юлиян Рачков, Юли Малинов, Симона Халачева, Владимир Матеев, София Маринкова, Лора Мутишева, Николай Димитров ще се играе на 13 октомври и има само 35 свободни места. Новият спектакъл на Теди Москов „Няма да платим, няма да платим“, чиято скорошна премиера беше на стълбите на театъра заради епидемиологичната обстановка, ще се играе на 14 октомври и има само 26 билета. Директорът Ириней Константинов, който се съблече за първи път на сцената на 70-годишна възраст, ще го направи отново в „Развратникът“ на 22 октомври, а възможност да го видят ще имат само още 48 зрители.

„Зад канала“

Малък градски театър „Зад канала“ започна 30-и юбилеен сезон с два нови спектакъла. „Кой се бои от Вирджиния Улф“ е с участието на Ирини Жамбонас, Каталин Старейшинска, Малин Кръстев и Владимир Зомбори. За премиерата на 20 октомври има 70 свободни места на партера и 21 на балкона. За втората дата ден по-късно положението е почти същото. Цените на билетите са от 16,18, 20, 22, 25 и 30 лв. Другото ново представление е „Завръщане у дома“ на Явор Гърдев, в което Владо Пенев играе по кюлоти. Партнират му Деян Донков, Емил Котев, Мак Маринов, Каталин Старейшинска и Пенко Господинов. За 12 октомври няма билети, а за 30-и има 18 свободни места на партера и 26 на балкона, а цените са сред най-скъпите - до 30 лв. Билети няма и за тазвечершното представление на „Зорба“ на Бина Харалампиева със Светлана Янчева, Герасим Георгиев-Геро, Васил Банов и други. За 16 октомври има 8 места на партера и 10 на балкона. На 8 октомври трябваше да се играе „Недоразбраната цивилизация“, а два дни по-късно - „Балкански синдром“, но и двата спектакъла няма да се състоят, обявиха още от трупата.