Назад

Монтират първия пешеходен мост на отбивката за с. Лозен


15.03.2021 г., с. 4

 

Монтират първия пешеходен мост на отбивката за с. Лозен

Предвидени са и асансьори

 

Започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни моста на участъка от "Софийския околовръстен път" между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост“. Първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен и ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м. Това написа в официалния си профил във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти, съобщи още министър-председателят.

6-километровият участък от "Околовръстното" на София трябва да е готов до края на 2021 г. Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“, посочи Борисов.