Назад

Махнаха над 200 незаконни гаражни клетки в район „Младост“


02.04.2021 г., с. 11

 

ПРЕУСТРОЙСТВО В РАЙОН „МЛАДОСТ“

Махнаха над 200 незаконни гаражни клетки

 

Над 200 незаконни гаражни клетки са махнати от столичния район „Младост“. Тези, които са върху общински терени, се бутат за сметка на бюджета на София. А тези, които са на частни терени - за сметка на собствениците на имотите. Това съобщи инж. Снежана Вълкадинова, заместник-кмет по строителството в „Младост“.

До края на седмицата се очаква да бъдат махнати 31 бетонни клетки за автомобили в „Младост-З и „Младост-4“. От началото на миналата година от общински земи в района са премахнати 31 незаконни съоръжения. Има 102 издадени заповеди към собственици на частни терени за местене на такива клетки.

„Тези, които са върху общинския терен, се разрушават, те не се преместват, и се извозва отпадъкът“, пояснява инж. Вълкадинова. А какво ще се прави с освободените от постройките терени. Те са в междублокови пространства, ще са в полза на гражданите.

Там, където има по-голям терен, ще се правят паркинги“, уверява Вълкадинова.

В началото на годината от „Архитектура и градоустройство“ на Столична община предупредиха, че в целия град започва поетапно премахване на незаконните гаражи, които са задръстили жилищните квартали.