Назад

Информационна кампания в Южния парк


08.06.2021 г., с. 9

 

Информационна кампания в Южния парк

Софиянци питат за безплатно екоотопление

Зам.-кметът Десислава Билева разяснява зелените програми на Столичната община

Въпросът с отпадъците остава актуален

 

Десетки столичани получиха пълна информация за екологичните проекти и програми на Столичната община, в които могат да се включат и да станат част от зелената промяна в града. Всички те се спряха на екопавилиона на Столична община в Южния парк днес.

Служители на дирекция „Околна среда” и зам.-кметът по екология Десислава Билева през целия ден разговаряха с граждани и им помагаха да попълнят формуляри за включване в екопрограмите.

Най-много столичани се интересуват от изхвърлянето на отпадъците и се оказа, че там все още има проблеми. Също така продължава и големият интерес към проекта за безплатна подмяна на отоплителен уред, като мярка за подобряване на качеството на въздуха в столицата.

Други пък разбраха, че текстилните отпадъци, стари дрехи и завивки не се изхвърлят в контейнера за битови отпадъци, а в специалните за текстил.

Влюбената двойка на хитовия сериал „Откраднат живот” - медицинската сестра Кая - Неда Спасова и д-р Хаджихристев - Филип Буков, бяха лица на информационната кампания за привличане на привърженици на зелените програми в София, предаде stolica.bg.

Двамата са и от най-активните в подкрепата на приюта за кучета в Сеславци и на идеята „Осинови, не купувай”.

„Направихме завършека на Европейската зелена седмица толкова полезен и позитивен!

Поради повишения интерес на хората, оставихме контейнера за текстил на същото място в Южния парк”, отбеляза Билева и потвърди, че следваща спирка на екопавилиона ще е Северният парк.