Назад

Градският транспорт в София спира в 22 часа

08.04.2020 г., стр. 8

С ново разписание ще се движи градският транспорт в София от днес.

Последните курсове на градските линии ще приключват около 22:00 часа, а на крайградските линии - около 22:30 часа, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Част от линиите ще запазят интервалите си на движение, а останалите ще са с променено разписание. Автобусни линии 58,306 и 294 временно се закриват.

Причината да не работят през следващите дни е, че там има много слаб пътнико-поток, а по тези маршрути има други, дублиращи линии. Промяната е временна, а ЦГМ следи всеки ден пътникопотока и има готовност за бърза реакция при необходимост. Временното работно време на линиите е взето на база на анализ на движението на пътниците и натовареността на линиите. Новото разписание може да бъде намерено в сайта на ЦГМ в секция „Разписания и маршрути“.

Следващите седмици по данни на компетентните експерти от Националния и общинския щаб ще са критични за ограничаването на пандемията. ЦГМ също активно участва във взимането на мерки за овладяването на разпространението на вируса, обясниха от дружеството.

21 бригади пълнят дупките в столицата

Ремонт на столичните улици след отворилите се през зимата дупки започна вчера.

Общо 21 екипа работиха на територията на всички 24 района на София. Извършва се фрезоване и полагане на асфалт на неремонтирани пътни участъци, където след зимния сезон са се отворили дупки, съобщиха от общината. Основно се работи по улици и булеварди в града, по които се движи градски транспорт.

Екипите извършват фрезоване, подготовка за асфалтови работи и полагане на асфалт на бул. „Сливница" в участъка от кръстовището с бул. „Адам Мицкевич“ до Околовръстен път. както и на „Челопешко шосе", на бул. „България" между ул. „Тодор Каблешков” до Околовръстен път.

Изпълняват се и текущи ремонти на квартални улици, като „Червена роза“, „Тихи кът", „Свети Наум“, „Твърдишки проход" и др. Паважна настилка се ремонтира в район „Витоша“. Започна ремонт и на тротоара на ул. “Метличина поляна“ в район „Триадица“.