Назад

Филип Аврамов вече носи храна на възрастни софиянци

03.04.2020 г., стр. 7

И актьорът Филип Аврамов се включи като доброволец към Столичната община. Той пазарува храна и медикаменти за възрастни хора и ги доставя до домовете им, за да може те да си останат вкъщи.

„103-ма възрастни получиха храна и лекарства в домовете си в последните 5 дни. Това става благодарение на екипите на Столична община и доброволците на БЧК. И днес към нашите екипи се включиха и граждани доброволци. Сред тях е и актьорът Филип Аврамов. Имаме ресурс да пазаруваме за още възрастни хора, които остават в домовете си. Нужно е само да се свържат с нас на телефоните 028188522 и 0879811403“, съобщи на страницата си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя добавя, че благодарение на дарители в четвъртък е доставен безплатен топъл обяд на 189 възрастни хора с много ниски или без доходи. Организацията за доставките се прави с районните кметове.

„Благодаря на „Фантастико“, ресторантите „На върха“ и „Талант“, Nestle, „Макдоналдс“, „Промаркет“ и на Българската хранителна банка, които даряват храна“, написа още Фандъкова.