Назад

Фандъкова: Говорят за законност, а не спазват закона

Фандъкова: Говорят за законност, а не спазват закона

„Каква е причината организаторите на протеста да не искат да спазват закона, когато каузата им е законност?“ Това попита кметът на София Йорданка Фандъкова по повод нестихващите протести и блокадите в София.

„София е град, в който през последните години всяка година се провеждат голям брой протести с различни каузи и участници. Слава Богу, това създава една демократична градска среда и е белег за зрялост.

Аз съм кметът, който категорично е гарантирал мирното провеждане на протестите и възможността хората свободно и мирно да изразят своята воля.

Привърженик съм на максимата „Може да не съм съгласна с това, което мислите, но ще защитавам докрай възможността да го изразявате“. В същото време провеждането на протести е голяма отговорност за организаторите. Непрекъснато призовавам организаторите на тези протести да ги заявят по закон, да спазват закона“, изтъкна още Фандъкова. И добави: „Каква е причината организаторите да не искат да спазват закона? Когато каузата ти е законност, защо отказваш да спазваш закона? Защото това е отговорност, защото когато го заявиш с името си, с подписа си, ти носиш отговорност за хората, които представляваш.“