Назад

Два нови светофара и двупосочна велоалея на бул. "България" в София

05.06.2020 г., с. 8

 

Два нови светофара и двупосочна велоалея на бул. "България" в София

 

Предвидени са два нови светофара на бул. "България", за да е безопасно предвижването на пешеходците. От бул. "Гоце Делчев" до "Пушкин" по тротоара, който ще бъде асфалтов, пък ще има двупосочна велоалея по 1,5 м.". Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която огледа ремонтните дейности при пътя за "Бояна" и разклона за "Драгалевци".

По "Пушкин" също ще има нова велоалея.

"Използвахме намаленото движение по време на епидемията и направихме ремонта на участъка от бул. „Гоце Делчев" до бул. „Тодор Каблешков". В момента се работи активно по бул. „България“ от Околовръстен път до моста над р. Бояна, за да може да бъде приключен средата следващата седмица", обясни кметът.  Веднага щом приключи ремонта на този участък, ще започне ремонт в другата посока - от колелото на „Пушкин" до Околовръстния път.

"Предвиждаме да започне работа и в участъка от бул. „Тодор Каблешков" до бул. „Гоце Делчев". Ще има неудобства за движението, но смятам, че всички шофьори видяха ефекта и ще изтърпят още малко време. Най-късно до 10 септември трябва да приключи всичко", подчерта кметът на София.