Назад

Дарявайте на 17777 за лекари и апаратура

16.04.2020 г., стр 6

345 041 лв. постъпиха от есемеси до 19 ч в сряда - 20-ия ден на кампанията. Целта е да се съберат 5 млн. лева

∙ DMS кампания в подкрепа на лекарите, работещи в условията на C0VID-19, стартира Министерството на здравеопазването. Желаещите да подкрепят кампанията може да дарят 1 лев чрез изпращане на есемес с текст: DMS SOLIDARNOST на номер 17777 за трите мобилни оператора -„Теленор“, А1 и „Виваком“.

200 топли обяда раздава всеки ден София на бедни, получиха и безплатни маски

Фандъкова моли възрастните: "Останете си вкъщи, нашите доброволци ще ви напазаруват"

 

200 порции топъл обяд раздават всеки ден доброволците на Столичната община на бедни софиянци.

Това отчете кметът на София Йорданка Фандъкова. Кампанията е започнала със 140 порции, но вече е увеличена, похвали се тя.

Раздаването на топъл обяд на нуждаещи се бедни и възрастни софиянци е съвместна акция на Столичната община с магазините „Фантастико“, минералната вода „Горна баня“, „Симид София“, отчете Фандъкова. Доставките се правят всеки ден от седмицата.

В сряда заедно с топлия обяд всички 200 социално слаби столичани са получили и предпазна маска, която да ползват при излизане извън дома си, съобщи още кметът на София.

„Всеки ден екипите на Столичната община заедно с нашите доброволци доставяме безплатна храна на 310 крайно нуждаещи се граждани“, написа столичният кмет във фейсбук.

Тя благодари на дарителите на храна - ресторанти „На върха“, „Борановски“, „Кулинарна академия“ и на „Макдоналдс“, които доставят храна и на дежурните полицаи на контролните пунктове на София.

Столичният кмет отново отправя призив към възрастните хора и ги моли да си останат вкъщи.

Нашите екипи и доброволци ще напазаруват за вас храната и лекарствата, от които имате нужда, и ще ги донесат до дома ви, каза Фандъкова.

Заявките за пазаруване от Столичната община се приемат на телефони 028188522 и 0879811403.