Назад

Бойко Борисов обяви във Фейсбук: Пътуваме по 6 ленти на "Околовръстното" догодина

18.05.2020 г., с. 6

 

БОЙКО БОРИСОВ ОБЯВИ ВЪВ ФЕЙСБУК:

Пътуваме по 6 ленти на Околовръстното догодина

 

Разширението на Околовръстното шосе на София между булевард „Цариградско шосе" и жк „Младост" ще приключи през следващата година. Това стана ясно от коментар на премиера Бойко Борисов във Фейсбук.

Той отчете, че работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала, въпреки извънредната ситуацията заради коронавируса. „Напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между „Цариградско шосе" и квартал „Младост", констатира министър-председателят.

Ленти

По думите му проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването щяло бъде по-бързо и безопасно. „Трафикът по това трасе е изключително натоварен, през него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден", изтъкна също така Борисов, като добави, че участъкът е с дължина 6 км, строи се в срок и трябва да бъде завършен до края на 2021 година. И добави: „Запознах се и с визуализацията на обекта. Благодаря на всички строители и проектанти за добрата работа." Премиерът публикува и снимки от протичащите на мястото строителни дейности, както и чертежи на проекта, от които остава ясно, че под шосето ще се изградят кръгови кръстовища, а на някои места ще има и остъклени мостове над него за пешеходците.

Дъгата

Преди месец пък премиерът инспектира на място продължението на разширението на Южната дъга до „Младост", като констатира голям напредък в строителството. Тогава той обясни, че новата част на дъгата ще се влее в Северната тангента, като се очаква да бъде готова до края на август. И подчерта: „От гола поляна направихме Южната дъга. Работните пчелички копаят. Всичко това ще се направи и ще остане само споменът за 2 ленти, направени за 60 години управление. Обещал съм на софиянци да я направя Южната дъга и ще видите след няколко месеца как ще изглежда." Няколко дни по-късно пък Борисов провери как върви и изграждането на магистрала „Европа" към сръбската граница, както и на „Хемус" между Белокопитово и Буховци. Тогава премиерът подчерта, че в 16-километровата отсечка на магистралата, която трябва да свърже столицата с Варна, се изграждат цели 7 виадукта, 1 мост и 10 селскостопански подлеза, а в същото време прогнозите са дори участъкът да бъде завършен предсрочно.