Назад

Без глоба в градския транспорт в София

20.03.2020 г., стр. 5

Контрольорите в градския транспорт на София няма да събират глоби и да съставят актове, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От днес те започват да продават билети. „Контрольорите ще имат възможност да връщат ресто. Но молим пътниците да имат точно приготвени сума, за да се избегне размяната на пари. Контрольорите няма да продават билети от 30 лева (глоба) и да съставят актове», уточниха от ЦГМ. Промяната е временна до изтичане на необходимостта от извънредни мерки срещу COVID-19.

Контрольорите задължително ще са с маски, ръкавици и очила. „Пазете тях. Пазете и себе си. Молим пътниците за отговорност и солидарност за изпълнение на мерките и спазване на реда и закона в тази ситуация,,, апелираха от ЦГМ.

От вчера пък метрото в столицата се движи по празнично разписание, а част от останалия градски транспорт е с лятно разписание.

Най-натоварените линии запазиха действащия си режим на работа. Автобусите с номера 111, 204 и 304, както и всички крайградски линии работят без промяна. Автобус 260 се движи по действащото си разписания във всички дни, а 86 ще е по разписание за предпразник и празник.