Назад

А1 и Столичната община реализираха проект за оптимизация на водопотреблението чрез loT решение


07.07.2021 г., с. 8

 

А1 и Столичната община реализираха проект за оптимизация на водопотреблението чрез loT решение

 

Високотехнологично решение на А1 помага на Столичната община да елиминира излишния разход на вода в авто- и електротранспорта на София. Стартираният пилотно от А1 проект за измерване и дистанционен мониторинг на консумацията на вода и налягането във вътрешните водопроводни мрежи на избрани обекти в столичните компании за автотранспорт и електротранспорт е част от концепцията „Интернет на нещата“ и използва стандарта Narrowband-loT (NB-loT). Системата е внедрена в началото на 2021 г. в няколко от най-водоемките обекти - автобусните предприятия в Малашевци, „Дружба“ и Земляне, както и тролейбусно и трамвайно депо „Надежда“ и депо „Трамкар“.

Кристиан Кръстев, зам.-кмет в направление „Транспорт и градска мобилност“ в Столичната община, коментира: „Използването на иновативни технологии за подобряване на ефективността на всички общински дружества е приоритет за Столичната община“.

Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби“ в А1 България, заяви: “Дигитализацията на компаниите и публичните институции е ключът към икономическото ни развитие като общество“.