Назад

19 млн.лева по-малко са събраните местни данъци и такси в София през март

03-09.04.2020 г., стр. 2

транспортът пък губи 12,5 млн. лв. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова във фейсбук. Най-сериозно е намалението при такса смет -14 млн. лв. по-малко. Кметът обяснява, че въведените ограничения се отразяват изключително тежко върху планираните приходи и засягат стратегически за общината дейности - като градския транспорт, чистотата, здравеопазването и социалните дейности.

"Загубите в транспорта за март са 6 млн. лв. по-малко приходи, събрани от Центъра за градска мобилност - основно от намалената в пъти продажба на билети и карти и затворените синя и зелена зона. 6,5 млн. лв. са загубите за трите общински транспортни дружества „Метрополитен“, „Столичен автотранспорт" и „Столичен електротранспорт“, отчита Фандъкова и допълва, че се подготвя и справката за загубите в общинските болници и ДКЦ-а.

"Заедно с икономистите изготвяме прогноза за размера на приходите, които можем да очакваме в следващите месеци, както и на допълнителните разходи, които ще направим. Въз основа на тези данни ще предложа актуализация на бюджета на София за 2020 г.", каза Фандъкова.