Назад

„Графа" почти готов, след месец слагат нови колчета

29.05.2019 г., стр. 4

Даринка Илиева

Ремонтът на зоната около столичната улица „Граф Игнатиев" вече е на финала. Във вторник приемателна комисия трябваше да провери дали са отстранени всички забележки и да прецени да се премине ли към процедура за издаване на акт 16 за приемане на обекта.

„Строителните дейности приключиха а на 21 май и беше издаден акт 15. ( Изпълнителят трябваше да отстрани до 28 май констатираните дефекти. Оста-ват да се изпълнят част от градското обзавеждане и отделни детайли, които са предмет на архитектурно решение или на обсъждане с гражданите", обясни шефът на общинската дирекция по транспортна инфраструктура Даниел Евлогиев.

Става дума за съоръженията за продажба на книги на пл. „Славейков", чиито детайли ще се обсъждат с търговците. След реставрация там ще бъде върната и пейката на Славейкови.

В градината при храма „Св. Седмочисленици" трябва да се реши визията на чешмата, която ще се монтира, и на два павилиона за кафе. До 1-2 месеца щели да се монтират и новите ограничители, които ще са колчета.

"До края на вчерашния ден пък изпълнителят трябваше да отстрани локални пропадания на настилката, лошо фугирани участъци, повреди на боята по стълбове на уличното осветление, корекции на тактилни ивици и др.," обясни инж. Тодор Тодоров, който отговаря за строителния надзор на обекта.

Ако изпълнителят не отстрани всички забележки в срок, започват да текат санкции. Глобата може да достигне до 1 млн. лв., предупреди Евлогиев.