Назад

За първи път у нас-41 коледни елхи грейнаха в София

02.12.2019 г., стр. 5

Традиционно кметът на столицата Йорданка Фандъкова запали светлините

13 метра с 5000 лампички

За първи път 41 коледни елхи красят София в парка пред НДК. Светлините на голямото празнично дърво традиционно бяха запалени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова вчера вечерта пред стотици хора. То е високо 13 метра и на него има окачени 5000 лед лампички и 4000 метра гирлянди, похвалиха се от градската управа. Запалването на светлините бе съпроводено с фойерверки.

Заедно с още 40 „Елхи на таланта", които образуват красива алея, всички дръвчета ще радват столичани и гостите на града. Идеята на „Елхи на

таланта" е всеки, които пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази акция Фондация „Стоян Камбарев" ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в майсторски класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания „Елхи на таланта" ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци.

„Елхите на таланта" ще красят пространството пред НДК в периода от 1 декември до 15 януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи дръвчета ще бъдат дарени на Община София и засадени, като така ще сложат началото на нова „Гора на таланта".