Назад

За 4 години 55 млн. лв. инвестирала столицата в клиники

20.09.2019 г., стр. 3

Общо 55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в общинското здравеопазване през последните четири години. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова при посещението си на реновираната Клиника по обща хирургия в Първа градска болница, за която е купена нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури.

Столичната община инвестира средно годишно между 8 и 9 млн. лв. за подкрепа на общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК, посочи столичният кмет. Тя информира, че за Първа градска болница само тази година общината е осигурила над 600 хил. лв.

Успяхме да направим така, че нашите болници да станат конкурентни. Първа градска стана и първата общинска университетска болница, която позволява специалистите да се хабилитират, подчерта кметът Фандъкова.

По думите й в общинското здравеопазване е налице голяма промяна.

През първите години на управление в общината ни се налагаше да спасяваме общинските болници от фалит и от приватизация. Подкрепихме ги, намерихме за тях добри мениджърски екипи и постепенно изчистваме задълженията им, каза Фандъкова.

Тя подчерта, че общината инвестира във всички общински болници и Диагностично-консултативни центрове.

Кметът Фандъкова представи второто ново лице в листата на ГЕРБ за общински съветници проф.Иво Петров, медицински директор и началник на Клиниката по кардиология и ангиология към частен сърдечносъдов център в София.