Назад

Всички от майсторския клас на Кабаиванска със стипендии

01.10.2019 г., стр. 32

ХРИСТО НИКОЛОВ

19-ият поред майсторски клас на Райна Кабаиванска и Нов български университет бе най-силният досега и всичките 11 участници в него получават различни по срок стипендии за продължаване на обучението си, както и поощрения. Това стана ясно по време на гала-концерта на младите певци в неделя в препълнената зала на Софийската опера и балет с оркестъра на операта, дирижиран от директора на Софийската филхармония Найден Тодоров.

В изключително трудния репертоар,  съставен  предимно от белкантова музика, блеснаха както познати на публиката участници в предишните майсторски класове - Ева Джонг, Александрина Михайлова, Рейналдо Дроз, Алекси Марсепуал и др., така и нови участници - Мила Михова, Милослав Антонов, Джузепе Инфантино и др.

Стипендиите се осигуряват от спонсори, от фонд „Райна Кабаиванска", както и от Столичната община. Под формата на поощрения някои от участниците в концерта ще играят в предстоящи спектакли на „Дон Паскуале" и „Дон Жуан" в Софийската опера, както и в подготвяната в момента „Севилският бръснар".