Назад

Трамвай тръгна без ватман, 20-годишен успя да го спре.

30.08.2019 г., с. 5

 

Трамвай тръгна без ватман, 20-годишен успя да го спре

 

20-годишен младеж спря трамвай, движещ се по ул. „Граф Игнатиев“ в София, след като видял, че в мотрисата няма ватман и тя се движи по инерция. При инцидента няма пострадали.

Докато чакал на спирката на бул. „Патриарх Евтимий“, Мануел Георгиев видял как трамваят дава на заден ход към стадион „Васил Левски“. Затичал се и скочил вътре.

„Хората започнаха да се панират. Разбрах, че може да стане голям инцидент. Догоних трамвая, скочих вътре. Пробвах един от двата педала и го натиснах докрай. Оказа се, че е спирачката, и трамваят спря. Нямаше време да се мисли. Предположих, че ще се справя. Не се чувствам герой. Направих това, което трябваше“, разказа Мануел Георгиев пред ,24 часа“.

В трамвая имало десетина пътници. След като успял да го спре, всички поздравили Георгиев за смелата постъпка.

После се появила и ватманката, която чула звънеца на трамвая, задействан от натискането на спирачката. Жената била объркана от случилото се. Неин колега, който минавал с друг трамвай в обратната посока, също слязъл да види какво става.

„За съжаление, вероятно ще глобят ватманката, защото шефът на трамвайно депо каза, че трамваят е бил изправен. Тя обаче каза, че е натиснала спирачката. Натисна я пак и трамваят отново тръгна по инерция. Затова мисля, че става дума за техническа неизправност“, смята Георгиев.

Пред началниците си ватманката обяснила, че й прилошало и затова слязла да си купи храна.