Назад

София домакин на Европейска джаз-конференция

20.09.2019 г., стр. 14

ПОСРЕЩА НАД 400 АРТИСТИ И МУЗИКАЛНИ АГЕНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Новината съобщи генералния мениджър Джамбатиста Тофон

София спечели надпреварата да бъде домакин на единствената по рода си Европейска джаз конференция и през септември 2020 г. ще посрещне организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на джаз фестивали и културни оператори от Европа и света. Събитието ще се проведе от 10-и до 13-и септември в НДК и се очаква в него да вземат участие повече от 400 ключови дейци на световната джаз сцена, включително журналисти, музикални агенти и изпълнители.

Новината за домакинството на София беше обявена официално по време на тазгодишното издание на събитието в град Новара, Италия. Генералният мениджър на Европейската джаз мрежа Джамбатиста Тофон изрази удовлетворение от съвместната работа с българските институции и оцени усилията на кмета Йорданка Фандъкова да създава условия за разнообразен културен и социален живот в града.

Форумът се организира от Европейската джаз мрежа и се провежда всяка година в различен град в Европа. Съорганизатори от българска страна на седмото издание на конференцията са Фондация A to Z, Националният дворец на културата в партньорство със Столична община, Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България.

Министърът на културата Боил Банов изрази своята подкрепа за инициативата и сподели, че професионален форум в сферата на културата от такъв ранг се организира за първи път в България.