Назад

Йорданка Фандъкова:"За мен кмет на София е кауза"

04.09.2019 г., стр. 2

„За мен работата за града е най-важната. Отказвала съм други постове, за да работя за развитието на столицата", каза кметът на София Йорданка Фандъкова вчера по БТВ.

Тя подчерта, че решението да се включи в надпреварата не е спонтанно и че позицията кмет на София е кауза. „Работата ми цели да ускорим темповете на развитие на София. Основната ми мотивация е работата и отговорността към хората", заяви още тя. „Мотивират ме множеството проекти и идеи. Работата за града е бягане на дълго разстояние. Важно е да се поддържа темпото", добави тя. Градоначалничката е категорична, че не се страхува от сблъсъка с Мая Манолова в предизборната кампания. „Не ме е страх от битката с Мая Манолова", увери тя. По думите й всеки кандидат има и положителни и отрицателни черти. „ Получих  подкрепата  на всички  структури  на ГЕРБ в София и на премиера, но това решение е лично. То е резултат на подготовка и желание да продължим работата за развитието на София. Семейството ми ме подкрепя, както и досега",

Фандъкова коментира и заявеното намерение да смени екипа си.

„Хората, които работеха съвестно,  ще продължат да работят, но имаме нужда от нови хора с нови идеи и енергия. Разделяла съм се с много хора от екипа ми, защото доверието е най-важно", Фандъкова призна, че е допускала и грешки, но подчерта, че компромиси няма да прави дори при най-малкото съмнение. „Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Дори при най-малки сигнали съм правила тежки проверки", посочи Фандъкова.