Назад

Фандъкова: Районните кметове да работят, не да се оплакват

19.11.2019 г., с. 8

Фандъкова: Районните кметове да работят, не да се оплакват

„Районните кметове в София да работят, не да се оплакват. Чувам, че щели да ме притискат. Нямам нужда от натиск. Ако районният кмет си е свършил работата и дойде с готов проект - веднага го залагаме за строителство. Ако само се оплаква, да си носи той отговорността.“

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверката на нова сграда към 64-о училище в „Симеоново“. Тя ще струва 1 млн. лв. и ще е готова през декември. В нея има физкултурен салон, 5 класни стаи, учителска стая и др.

„Изпълняваме една от важните Цели - да не оставим училище без физкултурен салон. Новата сграда ще позволи децата да минат на една смяна. Това е друга важна задача, по която работим“, каза Фандъкова.

20 млн. лв. влага на година общината в строителство на нови детски градини и училища. Сега се строят 10 сгради, за 2020 г. са планирани 8 детски градини. „Готови сме с проекти за още 5 и ще сме от първите, които ще кандидатстват за финансиране от държавата“, каза Фандъкова.

Относно данните на AirBG.info за двойно превишение на нормата на азотен диоксид във въздуха Фандъкова заяви: „Нека да коментират специалистите, защото станциите на ИАОС дават различни данни“.