Назад

Фандъкова готова да покаже 100 нови детски градини на Манолова

05.09.2019 г., стр. 4

ДАРИНКА ИЛИЕВА

„Г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини. Ето, тук са - в кварталите. Мога да й покажа всяка от 100-те детски градини, които построихме, и 10-те училищни сгради". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя провери ремонта на 79-о училище в „Люлин".

До Нова година ще са готови 5 от общо 8 нови детски градини и ще почне строителството на още 9.

„Развитието на София изисква много работа. Не е лесно. Става бавно, с магическа пръчка няма как. Който обещава бързи резултати в 2-милионен град, няма как да го постигне. Но с много работа промяната се случва", каза Фандъкова. И даде пример с проекта за разширение на южната дъга от „Младост" до магистрала „Тракия", за който правителството отпусна 144 млн. лв. „Работим по този важен обект от няколко години. Подготвихме проекта и дарихме общински терени на държавата. При тази голяма нужда в страната от инвестиции в инфраструктура не се дават лесно пари за София", каза Фандъкова.

Акцент в кампанията й ще е направеното за града и новите проекти. „Разбрах, че другите кандидати потвърждават приоритетите ни - по-зелена София и активна работа в кварталите", добави Фандъкова.