Назад

БФС откри нов футболен комплекс

26.09.2019 г., стр. 33

Президентът на БФС Борислав Михайлов и членът на Изпълнителния комитет Емил Костадинов официално откриха модерен футболен комплекс в район „Надежда".

Съоръжението е изградено изцяло от централата с инвестиция по програмата FIFA Forward, насочена към популяризиране на играта сред деца и юноши. Комплексът включва три игрища за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона.

Обектът ще бъде стопанисван от БФС в следващите 20 години.

„Тези игрища са пътят да тръгнем обратно нагоре. Това е, което можем да направим ние като футболен съюз - инфраструктура и обучение на треньори. Оттам всичко си зависи от децата и техните треньори. Това е първото игрище. Ще има и в „Люлин". Вече се работи във Видин, Казанлък, Сандански. Ние се опитваме да помага там, където има най-много нужда. „Надежда" е голям квартал с много деца. Надявам се да помогнем на малките, да играят, да са щастливи и дано някой от тях стане голям футболист. Това е огромна инвестиция. Благодарим и на общината, че даде този терен за 20 години", заяви Михайлов.