Назад

ЗАРАДИ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ - извънредно чистят улици в София

Мие се в „Слатина”, „Красна поляна”, „Красно село” и „Надежда”

Като мярка за по-чист въздух Столичната община започна миене и метене на улици в София, съобщиха от градската управа. Вчера е чистено в районите „Слатина", „Красна поляна", „Красно село" и „Надежда”. При механизираното метене се е извършило и оросяване. В „Слатина” на бул. „Асен Йорданов” е измит с маркуч.

Поради повишаването на температурите дейностите продължават и днес, като ще мие отново „Красно село", „Красна поляна” и „Надежда”.

Миенето на улици се случвао вчера и днес, защото метеорологичните условия са подходящи. Причината предприемането на мярката е прогнозата за завишени нивата на фини прахови частици. При нива от 51 до 100 микрограма на куб. м. общината предприема оросяване на улиците, ако метеорологичните условия го позволяват. Допустимата норма за концентрация на частиците е 50 микрограма на куб. м. Прогнозата за днес е стойности от 51 до 100 микрограма на куб. м. станции.

Вчера извърши градската управа и проверки за изгаряне на отпадъци на открито и изхвърляне на строителни материали, както и на автосервизи и пунктове за вторични суровини.