Назад

Песни и танци на площада за Новата 2019-та година

28.12.2018 – 03.01.2019 г., стр. 22

Кметовете са се погрижили за народното веселие

У нас стана традиция да посрещаме Новата година с песни, танци и кръшни хора под открито небе. Да се събираме всички заедно по площадите на малки и големи населени места. В навечерието на идващата 2019 г. общините са организирали празнични новогодишни програми и веселия за всички, които искат да бъдат заедно под звездите в новогодишната нощ.

София

Орлин Павлов, Рут и „Арабеск"в „Сцена под звездите"

Столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт "Сцена под звездите", който по традиция ще се проведе на площад "Княз Александър I". Това е 20-то юбилейно издание на празничното събитие. Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г.

В празничната програма участие ще вземат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с "Обичайните заподозрени". За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл "Седеф" с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет "Арабеск" Петя Колева и Стефан Вучов.

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването "100% будни" на БНТ. Режисьор на спектакъла "Сцена под звездите" е Борис Радев.

Изявени български артисти и спортисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

Пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.

Тези, които искат да са на площада в новогодишната нощ, ще могат да пътуват с метрото, ще се движат и някои автобуси на градския транспорт.

Подробности за линиите и маршрутите на рейсовете можете да намерите на www.sofia.bg и  www.sofiatraffic.bg.