Назад

Барбалов ще отговаря и за ремонтите до края на мандата

07.12.2018 г., стр. 8

Дари Илкова

Зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов, който отговаря и за здравеопазването, ще поеме и транспорта.

Възможно е той да съвместява 3-те ресора до края на мандата обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Както „24 часа" писа, Барбалов вече отговаряше за тях през 2016 г. след оставката на предишния зам.-кмет по транспорта Любомир Христов. Сега това се налага, след като Евгени  Крусев подаде оставка, защото е привлечен като обвиняем от прокуратурата за ремонта на ул. „Граф Игнатиев".

Фандъкова благодари на Крусев за „енергията, с която работеше, и че постъпи достойно и мъжки. Тези черти на характера не зависят от възрастта". Тя изрази увереност, че прокуратурата ще провери и проектантите на релсите по „Графа". „Ако някой е заигравал с доставчици, вярвам, че прокуратурата ще го изясни и той също ще понесе отговорност", добави Фандъкова. Тя напомни, че „Графа" беше „лунен пейзаж с ориенталски привкус" и носи отговорност, че е осигурила финансиране за ремонта и „стърчащите релси и сергиите няма да са лицето на София".

„Вярвам на младите хора - в смелите идеи и хъс за работа. И ще продължа да го правя. Защото този град е техен", подчерта Фандъкова и не изключи вариант Крусев да се върне на поста, ако проверката не открие нарушения.

За задача №1 пък Барбалов посочи пускането на трамваите.