„Аварийна помощ и превенция“ пусна дрон с цел информиране на населението за мерките относно COVID-19

Днес, 21 март, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община пусна дрон с цел информиране на населението за мерките относно COVID-19 в кв. “Факултета“. С помощта на звуков сигнал дронът информира населението за необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на заразата с коронавирус. Дронът е снабден със звуков сигнал и термокамера и с него се подпомагат усилията на полицията за уведомяване на населението за мерките за ограничаване на разпространението на вируса.

Продължават мерките за дезинфекция

Продължава дезинфекцията на пешеходни подлези. Ежедневно се дезинфекцират пешеходните подлези и подходите към тях.

Извършва се дезинфекция на контейнери за битови отпадъци, кошчета, спирки на градския транспорт. Миенето на улиците се извършва като се включва дезинфектант. С автоцистерна с дюзи днес са обработени улици в райони като „Триадица“, „Красно село“, „Илинден“, „Възраждане“, „Слатина“, „Студентски“, „Кремиковци“ и др. Дейностите продължават и през утрешния ден.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извърши дезинфекция на публични пространства в кв. “Орландовци“.

Продължава доставката на стоки от първа необходимост и медикаменти до домовете на самотно живеещи, болни и трудно подвижни възрастни хора. Днес над 60 възрастни са получили заявените от тях продукти. 40 домакинства са посетени от екипи на „Аварийна помощ и превенция“, а „Социален патронаж“ са изпълнили 23 заявки за доставка. За седмица, откакто започна от 14 март до сега, „Социален патронаж“ извърши над 150 доставки на храна и медикаменти.

На четири адреса, на които е наложена карантина, също са доставени стоки от първа необходимост от екипи на „Аварийна помощ и превенция“, при спазване на всички изисквания за безопасност.

Напомняме на всички граждани, които отговарят на критериите за доставка, че могат да правят заявки за стоки от първа необходимост и лекарства на телефон 02/8188522, 02/8188523 и 0879811403. Гражданите трябва да преценят какво им е необходимо както за деня, така и за следващите няколко дни. Заявките се правят от 9:00 до 16:00 часа.