Благотворителна изложба – базар на детски рисунки, картички и сурвакници „Магията на Коледа“ под мотото: „Деца помагат на деца“

Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община, съвместно с преподавателите и учениците от 143. ОУ „Георги Бенковски“, под патронажа на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, ви канят на благотворителна изложба – базар на детски рисунки, картички и сурвакници „Магията на Коледа“ под мотото: „Деца помагат на деца“.

Поради големия интерес на децата към тази благотворителна кауза, освен учениците от 143. ОУ „Георги Бенковски“, в изложбата ще бъдат включени и творби на ученици от други училища като 44. СУ "Неофит Бозвели" – София, ОУ "Марин Дринов" – град Панагюрище, 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ – София и Школата по изобразително изкуство към читалище "ВЪЗРАЖДАНЕ" – район „Подуяне“.

Събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на интерактивна учебна дъска за Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Любен Каравелов“.

Събитието ще бъде открито от главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. На него ще присъстват и директорите на училищата, учителите по изобразително изкуство и родителите на малка част от участниците ученици. Куратор на изложбата е г-н Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на година“ за 2015-та и 2018-та година.

Очакваме ви под куполите на "Ларгото" на 19 декември (неделя) 2021 г. в 11:00 ч.

Вярваме, че с вашето присъствие и отразяването на това събитие ще бъдете част от този празник на искрената детска доброта.