Back

"Свободата в мен" – конкурс за поезия

Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София (ПИЦ по ПН – София) обявява КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ НА ТЕМА: „СВОБОДАТА В МЕН”. Инициативата има за цел да активира колкото се може повече младежи да изпратят своите стихотворения, вдъхновени от мотото: „Изкуството като алтернатива”.
Надпреварата е част от дейностите на ПИЦ по ПН – София за популяризиране на изкуството като превантивна практика младите хора да не експериментират с психоактивни вещества.

В конкурса могат да вземат участие всички ентусиасти, навършили 14 години и не по-възрастни от 25 години.

Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи не повече от три поетични творби.

Жури: конкурсните произведения ще бъдат качвани на фейсбук страницата на ПИЦ по ПН – София facebook.com/municipalcasofia/  и там ще се надпреварват да съберат най-много гласове (лайкове). Освен двата приза на публиката екипът на ПИЦ по ПН – София ще присъди и трето отличие – Специална награда.

 

Награди

Първа награда – тротинетка

Втора награда – два билета за Музея на илюзиите

Специална награда – художествен флаер (картичка) с избраното произведение (или част от него), в тираж от 200 бройки.

Присъждат се и 10 поощрителни награди, разпределени на томболен принцип.
 

Отчитане на резултатите: победителите от конкурса за поезия на тема: „Свободата в мен” ще бъдат наградени на официално събитие, което ще се проведе на 09.04. (четвъртък) от 17 часа в Дневния консултативен център за деца, юноши и родители на адрес: София, бул. „Сливница“, блок 212, вход Г. 

Творбите на участниците се приемат до 2 април. През този период те ще могат да изпращат своите произведения на следния имейл: vnikolova@sofiamca.org. Творбите ще се качват на фейсбук страницата на Центъра и там ще се борят за гласовете на аудиторията. 

Изпращаните творби трябва да отговарят на темата на конкурса и да предават неговата основна идея – изкуството като възможност за себеизразяване, разрешаване на проблем, споделяне на емоции... Няма да бъдат публикувани текстове, които използват езика на омразата и не спазват „Стандартите на общността“ по смисъла на условията и политиките на фейсбук.

Изпратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име и фамилия на участника, години, имейл адрес, телефон за връзка.

За информация: gsm: 0889 72 24 89; Дневен консултативен център за деца, юноши и родители – тел. 02/931 12 02; www.sofiamca.org.