Back

Споделете със Столична библиотека

Животът по време на карантина е изключително изпитание, „...защото човек не знае какво да прави с толкова много време… Ние не сме свикнали много да стоим сами със себе си. Ще ни се наложи да четем самите себе си, а за това помага и литературата” – споделя днес писателят Георги Господинов. Сега ценителите на литературата имат възможност да посегнат към непрочетените томове в домашната си библиотека и на воля да препрочитат любимите си книги.

Столичната библиотека отправя ново предизвикателство към любителите на четенето, както и към своите приятели писатели, творци, интелектуалци да изпратят своя снимка пред домашната си библиотека с любима книга в ръка. Днес е точното време за тази идея, дошла преди години в разговор с Георги Господинов тук, в библиотеката. Нека споделим тази съкровена част от житието си тъкмо сега, когато не можем физически да сме заедно сред книгите на Библиотеката на София.

Скъпи приятели на четенето и наши читатели,

Споделете вашите снимки на #НасамеСМоятаБиблиотека. Тези от вас, които ще изпратят най-артистичните и оригинални фототворби, ще получат книги с автографи на известни наши автори.

Стартираме с послание и фотоси на Георги Господинов пред неговата лична библиотека.