Back Зам.-кметът на София по екология Десислава Билева провери миенето на улици в район „Младост“

Зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева провери дейностите по миене на улици и булеварди в район „Младост“. "Миенето е една от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух. Всяка година Столична община увеличава площите и кратностите за миене на улици и основни булеварди" – каза зам.-кметът Десислава Билева.

Времето позволява извършването на миене и дейностите продължават и този месец. Основните булеварди се мият по график с автоцистерна с маркуч като, с цел да не се затруднява движението, се мие през нощта, а вътрешнокварталните улици – през деня. Преди миенето се извършва метене и почистване на дъждоприемните шахти.

"През тази година имахме увеличение на кратностите на миене както на улиците, по които се движи обществен транспорт 6 пъти, така и на вътрешноквартални улици – 7 пъти. За 2023 г. също планираме увеличение на кратностите на миене, защото това е една изключително важна мярка. Така поддържаме града си чист и това допринася за подобряване качеството на въздуха" – посочи също зам.-кметът по екология.

На 29 октомври се измиха улици като „Д-р Стоян Чомаков“, ул. “Димитър Моллов“, ул. “Димитър Доспевски“, ул. „Методи Андонов“, ул. “Митрополит Серафим Сливенски“, ул. “Н. Генадиев“, бул. “Андрей Сахаров“, ул. “Анна Ахматова“ и др.

На сайта на Столичен инспекторат гражданите имат възможност да видят графиците за миене всеки ден. Контролът на дейностите се извършва от екипи на Столичен инспекторат.