Back София подписа споразумение с Федералната асоциация на немската индустрия за управление на отпадъците, води и суровини

 

Столичната община и Федералната асоциация на немската индустрия за управление на отпадъци, води и суровини подписаха споразумение за сътрудничество в областта на управлението на отпадъците. Документът бе подписан днес от кмета на София Йорданка Фандъкова и Петер Курт, президент на Асоциацията. На церемонията присъства и зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева.

„Нашата цел е развитието на София като зелен град. Разделното събиране на отпадъците е изключително важно за околната среда, то е пример как всички заедно можем да постигнем голям успех в кръговата икономика на нашия град“ – каза кметът на София Фандъкова.

Целта на споразумението е обмяна на опит и добри практики при разрешаване на въпроси, свързани с разделното събиране и рециклиране, прилагане на принципите и целите на кръговата икономика в изпълнение на основната цел на Зелената сделка – Европа да стане неутрална по отношение на климата.

С подписването на споразумението страните поеха ангажимент за участия в съвместни публични срещи, семинари и конференции в областта на управлението на отпадъците и разработване на научно-изследователски проекти, включително и по програмите на Европейския съюз.