Back Служители на Столичния инспекторат проверяват камиони за замърсяване

122 броя тежкотоварни автомобила са проверени през юли за превозване на строителни материали или отпадъци без чергило, както и за  непочистена ходова част. Установени са 14 нарушения, за което водачите са били санкционирани.

Проверките се осъществяват съвместно с дирекция Пътна полиция – СДВР, които следят за замърсяване от вредни емисии. През август съвместните проверки ще продължават. Днес на бул. „Ботевгардско шосе“ е санкциониран шофьор за  транспортиране на строителни материали без чергило. В хода на праверките са санкционирани и двама търговци на входа на бул. "Ботевградско шосе", които вследствие на дейността си са замърсили околното пространство.

Продължават и проверките за  паркиране в зелени площи, градинки и детски площадки. През юли са констатирани 368 броя нарушители. Най-много нарушения са констатирани в районите "Триадица", "Възраждане", "Надежда" и "Младост".

Паркирането в зелени площи, паркове и градини е забранено съгласно чл. 28, ал. 1 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.