Back

Започва нов етап от мащабния ремонт в района


14.06.2021 г., с. 9

 

Отвориха северното платно на „Тодор Каблешков“

През юли обновяват “Първа българска армия”

 

От днес е отворено за движение северното платно на столичния бул.”Тодор Каблешков” от ул. “Костенски водопад” до ул. “Кирил Ботев” и бул. “България”. В същото време от Столичната община информираха, че за продължаването на ремонтните дейности, се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. “Луи Айер”, където започват строителни дейности. За движение се отварят улиците “Делян Белишки” и “Шарл Шампо” като обходни алтернативни улици за движение в района.

“Работим по отчуждителните процедури, за да продължим следващата година с изграждането на бул.”Тодор Каблешков” от “Луи Айер” към бул.”Черни връх” и в същото време за продължението на “Филип Кутев” до “Симеоновско шосе”. След приключване на изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии по резервираното трасе”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Към момента се изпълняват строителните работи на ул. “Николай Коперник”, подземната инфраструктура по ул. “Цар Иван Шишман”, бул. “Цар Борис III”. Очаква се разрешение за строеж за работа по ул.”Първа българска армия”, където мащабните ремонти ще започнат най-късно в началото на юли. В процедура по избор на изпълнител са изграждането на “Чепинско шосе”, кръгово кръстовище на “Климент Охридски” и бул. “Андрей Ляпчев” и други, както и на 8 квартални улици”, подчерта още Фандъкова.