Back

За пръв път – празник на район "Изгрев"


23.06.2021 г., с. 4

 

За пръв път – празник на район "Изгрев"

 

Кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев кани на първи празник на района на 29 юни от 16 до 20 ч. Събитието ще се проведе на откритата сцена в парк "Тинтява" (градинката при КАТ). В програмата е предвидено участие на изявени талантливи деца и ученици от детските градини и училищата в района, на любителски и професионални състави и индивидуални изпълнители. Ще бъдат представени традиционни летни обичаи и игри.

Младата певица Милена Караджова ще зарадва публиката с народни песни с джаз аранжимент, ще работи детско арт-ателие за малките жители на района. Целта на кмета и районната администрация е тази инициатива да се превърне в традиция.

"Изгрев" има своята утвърдена културна специфика и районният кмет има амбиция да популяризира неговия облик на творческо пространство, на което живеят и творят изявени и международно признати автори в различните жанрове на изкуството. Събитието се финансира със съдействието на дирекция "Култура" и е част от Календара на културните събития на Столичната община.