Back

Столичната община с допълнителни мерки срещу кърлежите


09.06.2021 г., с.9

 

Столичната община с допълнителни мерки срещу кърлежите

Фандъкова реже парите на кметове за неокосени паркове

Срокът за обработката на зелените площи е 25 юни, нареди кметът на София

Множество сигнали за от граждани

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди районните кметове, че при неподдържане на зелените тревни площи в междублоковите пространства и в общинските паркове и градини, съответните райони няма да получат средства за това, а дейността ще се поеме от дирекция “Зелени системи”.

Столичният кмет направи проверка на косенето и поддръжката на зелените площи в кварталите на града. Фандъкова проведе оперативка с районните кметове. Тя посочи, че има райони, в които се наблюдава забавяне на косенето на зелените площи в кварталите, какъвто е случаят с район “Младост”, и е необходимо работата да се ускори.

Има и райони, в които приключва второто за сезона косене. В общинските площи като паркове, градини, зелени междублокови пространства се извършват интензивни обработки срещу кърлежи, бълхи и гризачи и заради интензивните валежи от последните седмици. Фандъкова изиска от районните кметове да създадат нужната организация и до 25 юни да приключат с второто косене. Столичният кмет заедно с директора на “Зелени системи” Димитър Данчев посети районите “Младост” и “Красно село”, от които са получени най-много сигнали за неокосени зелени площи и провери на място работата на екипите и районните администрации, ангажирани с дейността.