Back

Фандъкова предлага шампионките от ансамбъла за почетни граждани


10.08.2021 г., с. 9

 

СЪС ЗВАНИЕТО ЩЕ БЪДАТ УДОСТОЕНИ И ТРЕНЬОРИТЕ

Фандъкова предлага шампионките от ансамбъла за почетни граждани

Момичетата показаха силата на труда, обяви кметът

 

Гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика, които зарадваха България с олимпийска титла, както и техните треньори - Весела Димитрова и Михаела Маевска и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на София“. Предложението за удостояването им с най-високото отличие на столицата ще направи лично кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Това е знак на огромна благодарност за радостта, която ни донесоха. Те доказаха силата на труда и показаха на всички ни как се постигат успехи - с упорит труд и екипна работа. Те ни накараха да се чувстваме една общност и заслужават това отличие“, подчерта Фандъкова.

Статусът „Почетен гражданин на София“ е регламентиран в Глава 3 на Наредбата за символиката и отличията на Столична община, приета през 2007 година с последно изменение от 2014 г., поясниха от софийското кметство.

В чл. 33 са определени правата им: „1. Да бъдат включвани в състава на представителни делегации на град София в страната и чужбина за сметка на общинския бюджет; 2. Да присъстват на заседания на СОС с право на съвещателен глас; 3. Да участват в чествания и празници, организирани от Столична община.“