Back

С мачове на голям екран


11.06.2021 г., с. 33

 

С мачове на голям екран

Спорт тото пренася Евро 2020 в София

Шатри с бира, настолни игри и куизове в парка зад музея Земята и хората

 

Тази вечер в Рим се открива Евро 2020 - голямото футболно събитие на годината.

Отложено с 12 месеца, първенството ще събере погледите на континента, а и на света, като в 11 града на Европа ще има мачове и тръпка около тях.

Направете ги 12... Заслуга за това има и Българският спортен тотализатор.

От днес до 11 юли паркът зад музея “Земята и хората“ се превръща в неофициален 12-и град на европейското с организирания EURO CAMP - мястото, където ще се гледат мачове, ще се пие бира, ще се играят игри, ще има емоции и настроение. Шатрите вече са готови, а екранът с размери 7x4 метра - тестван.

Атракция

Със съдействието на БСТ, ивентът ще е атракцията на софийското лято. Спорт тото за първи път участва в организацията на подобно мащабно мероприятие, а ролята му е много важна. Именно БСТ е предвидил доста атрактивни „подправки“ към гледането на мачове - турнир по джаги, тенис на маса, плажен футбол и куп още изненади. Естествено, всеки посетител може да опита късмета си с любимите игрите на Тотализатора, които през целия месец ще се продават на място във фестивалния комплекс. А както е известно, игрите на Спорт тото имат мисия - помагат на спорта у нас.

Ще се гледа не само футбол. От 28 юни стартира „Уимбълдън“, ще има надпревари във Формула 1 и на екрана в парка всички тези събития ще се следят. В деветте дни без мачове ще има други ивенти, концерти и т.н. Кампът се реализира с помощта на Столична община и Българския спортен тотализатор. Предвидени са шатри с премиум видове бири, стрийт фууд с храни от: Бавария, оригинална паеля от Испания, барбекю, бургери, коктейли...

Екранът от последно поколение е направен така, че да се приплъзва към зрителите за мачовете. За удобства и релакс са разположени шезлонги, пуфове за сядане, хамаци и кътове за четене.

Събития

Цялото събитие е насочено към семействата, към хора с деца, като е подходящо и за приятелски компании. Ще има шатра с настолни игри, забавни занимания, федербал, стрелба с лък...Предвидени са куизове, програма с водещ, както и друг тип събития за дните без мачове.

EURO CAMP стартира в петък, като ще работи след 15:30 часа в делничните дни до края на последния двубой (около полунощ), а през уикендите - целодневно с разнообразието му от забавления, с които времето до мачовете ще минава неусетно.

Така, че днес от 18:30 часа най-голямото футболно събитие идва в София благодарение на активното съдействие на БСТ и организаторите от BGLIVEMUSIC - Борис Гълъбов и Алекси Калев.