Back

Пускат кръстовището на бул. „Каблешков“ и „Луи Айер“


26.07.2021 г., с. 9

 

Ремонти в центъра

Пускат кръстовището на бул. „Каблешков“ и „Луи Айер“

Продължават строителните работи в северното платно

Нов асфалт и маркировка

 

Кръстовището на бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Луи Айер“ в София е отворено за движение, съобщиха от Столичната община.

Реконструирани са подземни инженерни мрежи като канал Ф1000 и Ф800, водопровод, изградени са нови електрически и телекомуникационни проводи,газопровод, улично осветление. Изпълнена е нова асфалтова настилка и пътна маркировка.

Движението ще бъде регулирано със светофар.

Продължават строителните работи в северното пътно платно на булеварда между ул. „Луи Айер“ и ул. „Костенски водопад“. Движението ще се извършва двупосочно в новото южно пътно платно на бул. „Тодор Каблешков“ в посочения участък.

Очаква се движението по северното платно да бъде пуснато в средата на август, като строителните работи по тротоарите ще продължат до началото на септември.

Междувременно градската управа продължава да работи за приключване на отчуждителните процедури, за да може следващата година да продължи с пробива при участъка от ул. „Луи Айер“ към бул. „Черни връх“.

Продължава работата и по проекта за ул. „Филип Кутев“, която е продължението до „Симеоновско шосе“ - целта е от бул. „България“ до „Симеоновско шосе“ да има изцяло нов булевард с велоалеи, тротоари, с резервирано трасе за трамваи. След приключване изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии, вероятно е Общината да пусне трамвай, който да върви по обиколния път.