Back

Фандъкова даде старт на програма „Ваканция“


23.06.2021 г., с. 9

 

Инициативата включва над 50 дейности

Фандъкова даде старт на програма „Ваканция“

Над 30 места предоставят безплатно игрища и тенис маси

150 треньори са ангажирани с кампанията

 

“Инвестираме в развитието на възможностите за спорт в училище и квартала, близо до дома. Програма “Ваканция” е цялостна инициатива за занимания на децата и младежи през лятото в София.” Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която даде старт на Програма “Ваканция” 2021 г. на Столична община.

Събитието бе в спортен комплекс “Възраждане”, който се стопанисва от Общинското предприятие “Спортна София 2000”.

Програмата включва над 50 дейности сред които спорт, занимания с изкуство, обучения по безопасност на движението по пътищата и приложно колоездене, туристически обиколки на културно-историческите забележителности в София, туристически походи на Витоша. Възможности за занимания на открито предоставя и спортният комплекс “Възраждане”, където от 9 до 11 часа деца и ученици безплатно могат да ползват спортните игрища и тенис маси.

“В Програма “Ваканция” на Столична община преди няколко години обединихме различните възможности за активности през лятото и ежегодно в нея се включват над 1500 ученици” - посочи Фандъкова.

Над 30 места като спортни площадки, тенис игрища, фитнеси на открито и др. локации в столицата ще предоставят свободен достъп до разнообразни спортове и занимания с изкуство.

Предвидени са и туристически походи на Витоша. Музеят за история на София също отварят вратите си за ученици. Общо 150 професионални треньори и преподаватели са ангажирани с провеждането на инициативата.